Δευτέρα 20 Ιουνίου 2016

Ηχηρή απάντηση Μίχου στον Γιάγκα με... Ευρυπίδη!


Στο κενό πέφτει μία ακόμη προσπάθεια του Δημοτικού Συμβούλου Αγίας Βαρβάρας Μιχάλη Γιάγκα να εμφανίσει τον εαυτό του σαν νέο πόλο στα Δημοτικά τεκταινόμενα, εκτοξεύοντας τα βέλη του κατά του Λάμπρου Μίχου.
Δεν φαίνεται να είναι άλλωστε τυχαία η επιλογή της συγκεκριμένης στιγμής, καθώς ο κ. Λάμπρος Μίχος, με συνεχείς συνεντεύξεις του σε ραδιοφωνικούς σταθμούς και ηχηρές παρεμβάσεις που πυροδοτούν, μετά από πολύ καιρό, συζητήσεις για τα σημαντικά καθημερινά θέματα της Αγίας Βαρβάρας, όπως η παρέμβαση για την πορεία των έργων του Μετρό στην Αγία Βαρβάρα, έχει επανέλθει για τα καλά στο επίκεντρο, ταράζοντας τα λιμνάζοντα Δημοτικά ύδατα.
Με ανοικτή επιστολή του, και αποδέκτη τον επί σειρά ετών Δήμαρχο Αγίας Βαρβάρας, κ. Λάμπρο Μίχο, επιχειρεί να του επιρρίψει ευθύνες για την επιλογή του πρώην Δημάρχου να στηρίξει κατά το παρελθόν τον κ. Καπλάνη. Ο κ. Γιάγκας, μάλιστα, αντί να απαντήσει για τα πραγματικά προβλήματα της πόλης μας και την καθυστέρηση των έργων του Μετρό, επέλεξε να αποφύγει την ουσία της δημόσιας συζήτησης που έχει ήδη ξεκινήσει, επιβεβαιώνοντας όσους τον κατηγορούν για επίδειξη μικροψυχίας.
Η παρέμβαση Γιάγκα, δεν θα μπορούσε να μείνει αναπάντηση, καθώς ο Λάμπρος Μίχος έχει αποδείξει ότι δεν μασάει τα λόγια του και προτάσσει πάντα το συμφέρον των Δημοτών.
Επέλεξε να απαντήσει, μάλιστα, με... Ευριπίδη.
Αναφέρει χαρακτηριστικά στην απάντησή του ο κ. Μίχος:
"Σας απαντώ με τα λόγια που έβαλε στο στόμα του Θησέα ο Ευριπίδης. 'Τις θέλει πόλει χρηστόν τι βούλευμ' ες μέσον φέρειν έχων; Και ταυθ' ο χρήζων λαμπρός εσθ', ο μη θέλων σιγά. Τι τούτων εστ' ιδιαίτερον πόλει;"
- μετάφραση: Ποιός έχει να προτείνει εν μέσω όλων κάτι καλό για την πόλη; Όποιος προσφέρεται δοξάζεται, όποιος δεν θέλει σιωπά. Υπάρχει για την πόλη ισότητα ανώτερη απ' αυτήν; -Ευριπίδης, Ικέτιδες στ. 438 επ.)"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου