Πέμπτη 7 Απριλίου 2016

Tα capital controls δεν είναι πρόβλημα κε Μάρδα;

Το 39% των επιχειρήσεων στην Ελλάδα εξετάζουν το ενδεχόμενο μεταφοράς της έδρας τους στο εξωτερικό, σύμφωνα με την έρευνα της Endeavor Greece, ποσοστό σχεδόν διπλάσιο από τον Ιούλιο 2015, λίγο μετά την επιβολή των capital controls.

«Δεν υπάρχει ιδιαίτερο πρόβλημα με τα capital controls», δήλωσε από το Βερολίνο ο Υφυπουργός Εξωτερικών  Δημήτρης Μάρδας, «η επιχειρηματική κοινότητα στην Ελλάδα εξυπηρετείται» συμπλήρωσε.

Η κυβέρνηση, δια στόματος Μάρδα, δεν είδε ούτε την πτώση των πωλήσεων των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, ούτε τη μείωση της απασχόλησης, ούτε την μείωση του Δείκτη Εμπιστοσύνης, ούτε τις δυσκολίες προμήθειας πρώτων υλών, ούτε ούτε τις ακυρώσεις επενδυτικών σχεδίων. Μια ματιά στα στοιχεία της Εθνικής Τράπεζας (1/2016) θα αρκούσε για την ενημέρωση τους.Η αντίληψή τους για τη διακυβέρνησης λέει πως τα προβλήματα αντιμετωπίζονται με "επικοινωνία", αξιολογικές κρίσεις, εχθρούς και φιέστες. Ποτέ με σχέδιο και βήματα για βιώσιμες λύσεις.

Αδυνατούν, 15 μήνες μετά την εκλογή τους, να αντιληφθούν το αντικείμενο και την ευθύνη της διακυβέρνησης. Η σταθερότητα, τα μέτρα πρόσβασης των επιχειρησέων σε κεφάλαια και ένα σταθερό φορολογικό πλαίσιο δεν είναι προτεραιότητα. Προτιμούν, για μία ακόμη φορά, την επιβολή φόρων αντί του χτυπήματος της γραφειοκρατίας και των μεταρρυθμίσεων, με επιστροφή στην κανονικότητα και άρση των capital controls.
Η ελπίδα για συνετή διαχείριση και θετικές παρεμβάσεις στην αγορά, έχει μετατραπεί σε αγωνία για το επόμενο τυχαίο ή το επόμενο μοιραίο χτύπημα από την νέα «στρατηγική» του τίποτα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου